Scriitorul maghiar Gergely Homonnay, găsit mort într-un club din Roma / Era susținător al comunității LGBT și opozant al lui Viktor Orban

Scriitorul maghiar Gergely Homonnay, găsit mort într-un club din Roma / Era susținător al comunității LGBT și opozant al lui Viktor Orban

Scriitorul maghiar Gergely Homonnay, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit mort într-o baie turcească a unui club privat din Roma, oraș în care trăia de mai mult timp, anunță Corriere della Sera .

Procurorii italieni au deschis un dosar pentru moarte suspectă în acest caz după ce s-au găsit substanțe lichide și pulberi albe despre care se consideră că ar fi vorba de cocaină. Se caută acum persoanele de la care scriitorul ar fi putut achiziționa posibilele droguri.

Rezultatele analizelor substanțelor găsite, precum și raportul autopsiei ar putea fi anunțate în curând, anunță Corriere.

Apropiații săi nu înțeleg cum s-a putut produce un deces în cazul scriitorului, acesta nefiind cunoscut ca suferind de vreo boală, însă sunt îngrijorați pentru că Homonnay spunea că se teme pentru viața sa.

„I-a fost foarte frică că i se poate face rău”, dezvăluie o prietenă a activistului pentru drepturile LGBT, Rita Perintfalvi. Ea a scris o postare lungă pe rețelele de socializare despre moartea lui.

„Mi se rupe inima, nu înțeleg și nu-mi vine să cred. Gergely Homonnay a murit. Am petrecut 4-5 zile înainte de Crăciun cu el și Erzsi (un prieten, n.red.) la Roma, am împletit multe proiecte comune. Gergely era fericit și îndrăgostit, dar îi era foarte frică să nu-i facă rău”, a scris ea.

Homonnay locuia la Roma și era cunoscut din 2018 pentru angajamentul său față de drepturile civile și comunitatea LGBT, în controversă cu guvernul lui Viktor Orban al cărui oponent ferme era.

În ultimele săptămâni, Homonnay răspândise pe canalele sale de socializare mesaje critice adresate ministrului Familiei din Ungaria, Katalin Novak. Novak este nominalizat de Orban pentru președinția Ungariei la alegerile programate pentru sfârșitul lunii ianuarie.

Pe 2 decembrie, el a fost condamnat în Ungaria pentru defăimare tocmai pentru că l-a catalogat pe Novak „un oribil vierme nazist”.

Gergely Homonnay a absolvit Facultatea de Arte de la Universitatea din Szeged, iar apoi a studiat dreptul la Universitatea din Pécs și la Universitatea Eötvös Loránd.

A lucrat ca traducător, într-o agenție foto, a predat la un liceu și a apoi s- angajat ca jurnalist.

A devenit cunoscut ca blogger în anii 2000, iar mai târziu a publicat pe pagina de Facebook „Erzsi for President”, unde a reflectat asupra evenimentelor politice din punctul de vedere al pisicii sale. A fost cunoscut în Ungaria și ca un activist LGBTQ.

Homonnay a intrat în politică după alegerile din aprilie 2018 ca susținător al opoziției și a fost unul dintre principalii organizatori ai protestelor din aprilie. A fost un critic înverșunat al guvernului Orbán, scriind adesea despre presupusele vieți duble ale unor membri ai guvernului.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...