Scrimă: Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

Scrimă: Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

Tânăra scrimeră română Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, sâmbătă, în urma turneului preolimpic individual de floretă de la Praga.

Călugăreanu (19 ani), antrenată la clubul Steaua de Petre Ducu și Florin Gheorghe, a obținut cinci victorii și un eșec în grupa preliminară, iar apoi în optimi a dispus cu 15-2 de irlandeza Victoria Duxbury, pentru ca în sferturi să treacă de austriaca Olivia Wohlgemuth cu 15-9. Competiția a oferit patru bilete pentru Rio, atribuite învingătoarelor din sferturi, Călugăreanu, turcoaica Irem Karamete, Delila Hatuel (Israel) și Aikaterini-Maria Kontochristopoulou.

În concursul masculin de spadă de la Praga, care a acordat un singur loc pentru Rio, Adrian Dabija (18 ani) s-a clasat pe locul 6 și a ratat calificarea la JO 2016. Dabija a dispus în optimi de lituanianul Tomas Krasikovas cu 15-14, dar a fost întrecut în sferturi de polonezul Radoslaw Zawrotniak, cu 15-12. Turneul a fost câștigat de către cehul Jiri Beran, care s-a calificat la Jocurile Olimpice.

Duminică vor evolua la Praga alți doi scrimeri români, sabrera Bianca Pascu (CS Dinamo), pentru unul din cele patru bilete puse în joc, și floretistul Radu Dărăban (CSU Cluj Napoca), obligat să câștige concursul pentru a se califica la Rio.

România avea deja calificată la JO 2016 echipa feminină de spadă (3 sportive plus o rezervă) și sabrerul Tiberiu Dolniceanu.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul