„Scuzați-mă că vă deranjez, vă sun pentru fratele meu"/Familii din Rusia sună disperate în Ucraina la linia telefonică, să își caute soldații

„Scuzați-mă că vă deranjez, vă sun pentru fratele meu"/Familii din Rusia sună disperate în Ucraina la linia telefonică, să își caute soldații

Mamele și tații, soțiile, frații sunt angajați într-o căutare disperată a celor dragi din Rusia, în timp ce războiul declanșat de Rusia în Ucraina pare că nu se sfârsește. Vocile tremurânde de la capătul firului caută informații despre soldații ruși.

În înregistrările furnizate în exclusivitate CNN de către oficialii ucraineni care operează linia telefonică de urgență, disperarea și incertitudinea din vocile apelanților arată cât de strâns controlează Moscova informațiile despre război.

O femeie, vorbind printre lacrimi, sună disperată să întrebe despre soțul ei:

  • Operator: Când te-a contactat ultima dată?
  • Apelant: Pe 23 februarie, când a trecut granița.
  • Operator: Ți-a spus unde se duce?
  • Apelant: A spus că merge către Kiev.
  • Operator: A spus de ce?
  • Apelant: Nu a spus nimic altceva, nu.

Linia de urgență, numită „Întoarceți-vă din Ucraina în viață”, a fost înființată de Ministerul de Interne ucrainean, care a recunoscut că inițiativa este atât un instrument umanitar, cât și un instrument de propagandă. Kristina, un pseudonim pentru femeia însărcinată să conducă linia telefonică, a cerut CNN să nu îi dezvăluie identitatea. Ea este psiholog.

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina a intrat în cea de a treisprezecea zi.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis luni noapte un nou mesaj de mobilizare pentru poporul ucrainean, subliniind că ”noi nu dăm înapoi” și că rezistența ”eroică” întâmpinată este un coșmar pentru invadatori. Ucrainenii spun că au ucis încă un general rus și anunță unele recuceriri de zone ocupate de ruși, plus pierderi grele provocate inamicului.

În rândul țărilor Occidentale se discută tot mai mult de interzicerea petrolului rusesc, Moscova susținând că în acest caz prețul pe baril ar crește la 300 de dolari și amenințând că închide gazoductul Nord Stream.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”