Se ceartă fetele! Amélie Mauresmo s-a contrat de la distanţă cu lidera WTA, Iga Swiatek

Se ceartă fetele! Amélie Mauresmo s-a contrat de la distanţă cu lidera WTA, Iga Swiatek

Meciurile de seară de la French Open, la lumina reflectoarelor, care uneori se întind până târziu în noapte, au fost aproape în totalitate, exceptând doar unul, confruntări între băieţi. Motivul ar fi putut fi oricare, poate pentru că aşa s-a tras la sorţi, poate pentru că băieţii joacă de multe ori peste 4 ore şi dacă ar fi fost programaţi mai devreme ar fi stricat programul zilnic, dar, de fapt, se pare că meciurile ATP sunt mai atractive decât cele WTA, ale fetelor. A confirmat-o chiar directorul turneului, Amélie Mauresmo (42 de ani), fostă jucătoare de top de tenis, fost lider mondial, câştigătoare de Grand Slam, Australian Open şi Wimbledon.

„În vremurile în care suntem, nu mă simt prost şi nu cred că este nedrept să spun – din postura de femeie şi fostă jucătoare de tenis – că meciurile bărbaţilor sunt mai atractive, în general. Când fac programul în fiecare zi, încă din primul tur, obiectivul meu este să văd ce meci între femei aş putea programa seara. Confruntarea sau vedeta pe care aş putea-o pune seara. Să fiu sinceră, am luat asta în considerare în fiecare zi – bine, nu în fiecare zi – dar în majoritatea zilelor am încercat să vedem, eu şi întreaga echipă, ce putem face. Trebuie să admit că a fost dificil. Mi-a fost greu să găsesc dueluri care ar putea fi «meciul zilei»”, a declarat, pentru Eurosport, Mauresmo. Fosta tenismenă răspunsese astfel la o întrebare venită după ce doar o partidă din cele zece programate seara a fost între fete, cea dintre Alize Cornet şi Jelena Ostapenko, din turul 2.

Declaraţia a indignat-o pe actuala lideră a clasamentului feminin, pe Iga Swiatek, care i-a dat replica tot la Eurosport. „E puţin dezamăgitor şi surprinzător, pentru că a fost şi ea în WTA. În ceea ce mă priveşte, e punctul meu de vedere, cred că e mai bine să se joace la ore normale pentru jucători. Dar e şi partea distractivă. Îmi place să arăt cel mai bun tenis al meu la fiecare meci. Cred că e o părere personală a fiecărui individ, dacă îi place mai mult tenisul masculin sau tenisul feminin sau dacă e o egalitate în acest sens. Unii ar putea spune că tenisul feminin e imprevizibil şi fetele nu sunt consecvente. Dar acest lucru poate fi, de asemenea, ceva care e cu adevărat atrăgător şi poate genera interes pentru foarte mulţi oameni”, a spus poloneza.

Şi spectatorii sunt supăraţi

Oficialii de la Roland Garros au încercat să programeze cele mai spectaculoase meciuri la final de zi, chiar şi cu riscul de a supăra fetele din circuitul WTA, dar în acelaşi timp, pentru că au fost întâlniri care s-au terminat după ora 1 noaptea, au enervat şi mulţi spectatori care nu au mai avut cu ce ajunge acasă. „Asta este o problemă-cheie care trebuie adresată. Va fi una dintre priorităţile noastre pe viitor. Nu am planificat nimic până acum, dar trebuie să ne organizăm altfel cu departamentul de transporturi din Paris, cu sistemul de autobuze şi cel subteran. Dacă vom continua aşa cu sesiunile de seară, oamenii trebuie să aibă o modalitate de a ajunge acasă atunci când părăsesc stadionul. Dar momentan nu avem nimic”, a afirmat Amélie Mauresmo, tardiv, din moment ce turneul de la Roland Garros e aproape la final.

Finala feminină se joacă sâmbătă, iar cea masculină duminică, ambele după ora 16.00 (Eurosport).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...