Se fac eforturi pentru transferul lui Aleksei Navalnîi la Berlin

Se fac eforturi pentru transferul lui Aleksei Navalnîi la Berlin

Se fac eforturi pentru transferul liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi din Siberia la Berlin pentru tratament, după ce acesta a intrat în comă, existând suspiciuni că a fost otrăvit cu un halucinogen puternic, relatează dpa.

Susţinătorii lui Navalnîi au primit permisiunea ca el să fie tratat la spitalul Charite din Berlin, a declarat pentru dpa producătorul de film Jaka Bizilj.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmiş, a precizat că autorităţile sanitare ruse nu şi-au dat încă acordul ca Navalnîi să fie transportat în Germania din oraşul siberian Omsk.

Kremlinul a precizat anterior că dacă va primi o cerere de evacuare a lui Navalnîi o va lua în considerare cu promptitudine. "Cu siguranţă îi dorim o recuperare grabnică, ca oricărui cetăţean al ţării noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit afirmaţiilor preluate de agenţia rusă TASS.

Între timp, Angela Merkel a declarat joi seara, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Emmanuel Macron, că Navalnîi va putea beneficia de "tot ajutorul medical în Franţa sau Germania".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”