Se fac eforturi pentru transferul lui Aleksei Navalnîi la Berlin

Se fac eforturi pentru transferul lui Aleksei Navalnîi la Berlin

Se fac eforturi pentru transferul liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi din Siberia la Berlin pentru tratament, după ce acesta a intrat în comă, existând suspiciuni că a fost otrăvit cu un halucinogen puternic, relatează dpa.

Susţinătorii lui Navalnîi au primit permisiunea ca el să fie tratat la spitalul Charite din Berlin, a declarat pentru dpa producătorul de film Jaka Bizilj.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmiş, a precizat că autorităţile sanitare ruse nu şi-au dat încă acordul ca Navalnîi să fie transportat în Germania din oraşul siberian Omsk.

Kremlinul a precizat anterior că dacă va primi o cerere de evacuare a lui Navalnîi o va lua în considerare cu promptitudine. "Cu siguranţă îi dorim o recuperare grabnică, ca oricărui cetăţean al ţării noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit afirmaţiilor preluate de agenţia rusă TASS.

Între timp, Angela Merkel a declarat joi seara, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Emmanuel Macron, că Navalnîi va putea beneficia de "tot ajutorul medical în Franţa sau Germania".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov