Se face tot mai frig în nordul țării. Prognoza meteo pentru vineri, 18 noiembrie: ce fenomene se anunță

Se face tot mai frig în nordul țării. Prognoza meteo pentru vineri, 18 noiembrie: ce fenomene se anunță

Iarna veritabilă se instalează în România. Vineri, 18 noiembrie, meteorologii anunță vreme rece în nord-estul teritoriului, iar precipitațiile se extind începând din a doua parte a zilei.

Vreme de iarnă FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) , vineri, 18 noiembrie, vremea va fi rece în nord-estul teritoriului, iar în rest se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade Celsius, cu valori mai scăzute în nordul Moldovei până spre 2 grade Celsius, dar şi mai ridicate în regiunile sudice, până în jurul a 17 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 10 grade Celsius.

În vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării nebulozitatea va fi persistentă, temporar vor fi precipitaţii în extindere ca arie începând din orele dupã-amiezii, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 15-25 l/mp.

Vor fi ploi, dar în nordul Moldovei, iar noaptea şi în Maramureş şi nordul Transilvaniei şi al Crişanei, trecător şi precipitaţii mixte. În nordul Carpaţilor Orientali, iar pe arii restrânse şi în zona montanã înaltă din restul ţãrii vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiţii de polei.

În sud va ploua

În regiunile sudice şi sud-estice cerul va fi temporar noros, iar ploi ce vor avea şi caracter de aversă se vor semnala pe arii mai restrânse în special spre seară şi la începutul nopţii. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 80-90 km/h, iar noaptea local şi temporar şi în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45-55 km/h. Dimineaţa pe alocuri se va semnala ceaţă, cu o probabilitate mai mare în centru şi sud-est.

În București, valorile de temperatură se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, iar mai ales spre seară şi la începutul nopţii vor fi ploi ce pot avea şi caracter de aversă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12-13 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 6 și 8 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”