Se îneacă și peștii de râs/Ghiță, prostul PSD, vrea să fie pedepsiți demnitarii români care se întâlnesc cu diplomați străini

Se îneacă și peștii de râs/Ghiță, prostul PSD, vrea să fie pedepsiți demnitarii români care se întâlnesc cu diplomați străini

Deputatul PSD Ghiță cere, într-o interpelare către premier și ministrul Justiției, să fie pedepsiți cei care au încălcat “fidelitatea față de România“. El sugerează că cei care se întâlnesc cu diplomați străini nu sunt fideli țării.

Interpelarea lui Ghiță începe cu o cugetare, în care acesta constată că îndatoririle cetățenești prevăzute în Constituție sunt “perimate prin neutilizare“.

El precizează că se referă la articolul 54 din Constituție, care prevede că:

“(1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră.
(2) Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege“.

Deputatul PSD susține că sunt demnitari români care “nu au cetățenia română ori au și altă cetățenie“ sau sunt cetățeni români care au funcții publice și care “se întâlnesc discret cu personalul ambasadelor din București“ sau au fost decorați de alte state. “Cum respectă acești cetățeni aflați în funcții publice îndatorirea fundamentală de a fi fideli României?“, întreabă Ghiță.

La finalul interpelării sale, el le cere premierului Cîțu și ministrului Justiției, Stelian Ion, să spună câte încălcări ale fidelității față de țară au fost sancționate, de la intrarea României în NATO și UE.

Deocamdată, cei doi nu au răspuns, scrie jurnalistul Mircea Marian pe Newsweek România .



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...