Se înmulțesc fulgerele/Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, agresiv, neasumat

Se înmulțesc fulgerele/Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, agresiv, neasumat

Înțeleg de la Florin Cîțu că nu-i vina lui că nu se vaccinează lumea. “Eu nu sunt o firmă de advertisting, ceea ce poate să facă Guvernul am făcut”. După care, ne mai spune domnul premier că de vină ar fi influencerii, liderii de opinie, care nu ar fi prestat suficientă muncă în folosul comunității, pentru a convinge oamenii să se vaccineze., scrie jurnalista Ramona Ursu pe Facebook.

“Aș vrea să văd responsabilii din societate, oamenii care sunt lideri de opinie, influencerii pe Facebook, câte ore au dedicat campaniei de vaccinare?”
Cum ar veni, Cîțu ia la rost niște privați că nu au făcut treaba pe care el, ca premier, cu tot aparatul lui administrativ, ar fi trebuit să o facă. Și pentru care sunt plătiți fix de acei privați cărora le cere Cîțu socoteală că n-au mișcat campania de vaccinare. Deși în mizeria asta de pandemie, s-a implicat enorm societatea civilă pentru a sprijini autoritățile, iar influencerii, oamenii publici pe care îi ceartă Cîțu au scris și vorbit la greu despre importanța vaccinării. Și doar dacă ești orb, nesimțit sau de rea-credință să nu vezi asta.
Apoi, care-i faza? Asta e tot ce a putut face Guvernul României în privința vaccinării? Gata, asta-i limita? Pentru dezastrul ăsta în coordonarea campaniei de vaccinare plătim noi aceste autorități? Ca să dea vina pe noi că, după ce că muncim ca dracu ca să plătim taxe și impozite acestui stat impotent, n-am prestat suficente ore pentru a promova vaccinarea, cât consideră Cîțu că ar fi trebuit să o facem?
În ianuarie, Florin Cîțu spunea că “în septembrie vom avea 10,4 milioane de vaccinați”. În martie, același Cîțu spunea că “vom putea vorbi de o vaccinare a 10 milioane de cetățeni în luna august, în loc de luna septembrie”. În România, ieri, erau 5.298.707 de persoane vaccinate cu ambele doze.
Mai aflu că domnul Cîțu a cerut “o anchetă/analiză, pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății valul patru”. Păi, cum să fie pregătit? Cu 5 milioane de vaccinați, adică jumătate din ce ne asigura Cîțu. Doar că aici nu vorbim despre responsabilitatea Ministerului Sănătății, deoarece “Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial, fără personalitate juridică, este în subordinea Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului”. A prim-ministrului, deci. Așa zice legea:
Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, agresiv, neasumat. Cum e posibil ca acest personaj să fie lăsat în continuare să conducă Guvernul? Cum? Ne vrea cineva, cu tot dinadinsul, răul? Campania de vaccinare și gestionarea, în general, a pandemiei sunt praf. Praf și pulbere. Chiar nu mai e nimeni responsabil, cu capul pe umeri, care să vadă interesul țării, nu doar tabloul infect al alegerilor din PNL? Chiar nimeni, nimeni responsabil nu vede că lucrurile au luat-o razna în țara asta?, mai scrie jurnalista.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?