Sebastian Burduja, ministru interimar al Educaţiei

Sebastian Burduja, ministru interimar al Educaţiei

Preşedintele a semnat, vineri, decretele prin care se constată încetarea mandatului de ministru al lui Sorin Cîmpeanu și preluarea interimară a Educației de către Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja preia conducerea interimară de la Ministerul Educației FOTO Arhivă

Administrația Prezidențială a informat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se constată încetarea mandatului de ministru al Educației al lui Sorin Cîmpeanu.

Sursa Citată a informat, totodată că șeful statului a semnat și decretul prin care, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării preia conducerea interimară a portofoliului de la Educație.

Demisie în urma unor acuzații de plagiat

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, la patru zile de la izbucnirea scandalului de plagiat. Fără a face referire la motivele demisiei, Cîmpeanu a publicat pe Facebook anunțul încetării mandatului său.

Fostul ministru a fost acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ”, a transmis Sorin Cîmpeanu în momentul demisiei.

Ministrul Educației a susținut, ulterior acuzațiilor, într-o conferinta de presă, că articolul are scopul de a bloca legile educației. „Lumea discută despre lucruri pe care nu le cunoaște și dă verdicte pe internet”, spunea Cîmpeanu.

Cine ar putea prelua mandatul de la Educație

Lista de persoane care l-ar putea înlocui pe Sorin Cîmpeanu la șefia Ministerului Educației cuprinde atât membri de partid, dar și persoane din afara acestuia, favorită fiind o consilieră a lui Klaus Iohannis.

În interiorul PNL, sunt vehiculate mai multe variante pentru preluarea interimatului de la Ministerul Educației. Potrivit informațiilor „Adevărul”, în rândul formațiunii liberale sunt văzute trei variante, din care două din partid. Însă favorita pentru funcție este un consilier prezidențial, adică Ligia Deca, persoană care lucrează alături de Klaus Iohannis. Așadar, o persoană care știe bine Programul „România Educată”.

O a doua variantă este Monica Anisie, fost ministru al Educației în Guvernul Orban și actual președintele al PNL Sector 2.

A treia variantă vehiculată este Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, mult timp membră a Comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, o decizie va fi luată de prim-vicepreședinți, președinte și secretarul general, în consultare cu șeful statului, apoi va fi validată de forurile statutare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…