Sechestru pe averea fostului MINISTRU Constantin Niță

Sechestru pe averea fostului MINISTRU Constantin Niță

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpatului NIȚĂ CONSTANTIN, deputat în Parlamentul României, până la concurența sumei de 435.823 lei, reprezentând obiectul infracțiunii de trafic de influență reținută în sarcina inculpatului.

Din probatoriu a rezultat că suma respectivă a fost primită de inculpatul Niță Constantin de la un om de afaceri, în două tranșe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei, în schimbul exercitării influenței sale asupra primarului unui municipiu și a promisiunii că interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri.
Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

La data de 13 iunie 2016, inculpatului i-a fost adusă la cunoștință ordonanța privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile CPP.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

3 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 De citit...