Secretarul american al justiţiei promite să facă public într-o săptămână raportul Mueller

Secretarul american al justiţiei, William Barr, a afirmat marţi că intenţionează să facă public în interval de o săptămână mult aşteptatul raport al anchetei conduse de procurorul special Robert Mueller privind o presupusă ingerinţă rusă în campania prezidenţială din 2016, relatează Reuters şi AFP.

"În interval de o săptămână voi putea face public acest raport şi apoi voi discuta cu preşedinţii celor două comisii pentru justiţie din Congres despre raport, despre orice alte solicitări pe care le mai au", a declarat Barr în cadrul unei audieri parlamentare.

Robert Mueller i-a predat lui Barr la 22 martie raportul confidenţial realizat în urma anchetei de 22 de luni care a urmărit să stabilească dacă preşedintele Donald Trump a complotat în vreun fel cu Rusia în campania din 2016 şi ulterior a încercat să împiedice anchetarea subiectului. La 24 martie, secretarul justiţiei a prezentat Congresului un rezumat de patru pagini cu, a spus el, principalele concluzii trase de Mueller.

Este de aşteptat ca Barr să facă public o variantă "editată" a raportului, dar democraţii au cerut publicarea sa integrală, susţinând că vor să vadă dovezile în baza cărora Barr a conchis că ancheta lui Mueller nu a stabilit existenţa unei interferenţe ruse.

Audierea de marţi din comisia pentru buget a Camerei Reprezentanţilor la care a participat Barr era consacrată bugetului solicitat pe anul fiscal 2020 pentru departamentul său, dar democraţii din comisie au "deturnat" din primul moment discuţia spre raportul Mueller, notează Reuters.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

4 ULTIMA ORĂ România are cea mai abruptă creștere a curbei de infectare cu coronavirus din Europa de Est

5 VIDEO Ascultați-l pe Dorneanu ce tupeu de borfaș are! Se apără cu tatăl vitreg al lui Tăriceanu, turnătorul Da…