Secretarul de stat al SUA va efectua o nouă vizită în Coreea de Nord, împreună cu noul emisar american

Secretarul de stat al SUA va efectua o nouă vizită în Coreea de Nord, împreună cu noul emisar american

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a anunţat joi numirea unui trimis special pentru Coreea de Nord în persoana lui Stephen Biegun, împreună cu care va efectua o vizită în această ţară 'săptămâna viitoare', informează AFP.

'Steve va conduce politica Statelor Unite faţă de Coreea de Nord şi eforturile noastre pentru a atinge obiectivul preşedintelui (Donald) Trump privind denuclearizarea definitivă şi total verificabilă a Coreei de Nord, aşa cum s-a angajat şi preşedintele Kim Jong-Un', a declarat Pompeo în faţa presei, însoţit de noul emisar.

'Împreună ne vom deplasa săptămâna viitoare în Coreea de Nord pentru mai multe progrese diplomatice în direcţia obiectivului nostru', a adăugat secretarul de stat într-o scurtă declaraţie, fără să răspundă la întrebările presei.

Aceasta va fi cea de-a patra vizită a lui Mike Pompeo în Coreea de Nord, a doua după summitul istoric din 12 iunie în Singapore dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Stephen Biegun (55 de ani) - până în prezent vicepreşedinte pentru afaceri internaţionale al constructorului de automobile Ford - dispune de experienţă diplomatică în guvern, având în vedere că a făcut parte din echipa de securitate naţională a preşedintelui republican George W.Bush la începutul anilor 2000.

'Departamentul de Stat a făcut deja o muncă excelentă de punere în aplicare a campaniei de presiune împotriva Phenianului', a 'organizat primul summit' între cei doi conducători şi "a pregătit terenul astfel încât Coreea de Nord să fie considerată responsabilă pentru promisiunile făcute de preşedintele Kim", a apreciat Mike Pompeo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina