Secretarul general al NATO va deveni noul guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei (guvernul de la Oslo)

Secretarul general al NATO va deveni noul guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei (guvernul de la Oslo)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va deveni noul guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei, a informat vineri guvernul de la Oslo, transmite Reuters.

Potrivit AFP, care citează un anunţ făcut de Ministerul Finanţelor din Norvegia, nu a fost precizată data de la care Stoltenberg, în vârstă de 62 de ani, îşi va prelua mandatul.

Numirea lui Stoltenberg survine în plină criză dintre Occident şi Rusia în chestiunea ucraineană. Însă secretarul general al NATO declarase anterior că nu-şi va putea prelua noile atribuţii decât de la 1 octombrie, după încheierea mandatului la Bruxelles.

Cotidianul norvegian Aftenposten a relatat anterior că Stoltenberg, care locuieşte la Bruxelles, a fost văzut joi la Oslo.

Decizia este contestată de opoziţia norvegiană, care se teme că numirea fostului premier norvegian, de formaţie economist, ar putea slăbi independenţa Norges Bank.

Ida Wolden Bache, viceguvernatoarea Băncii Centrale a Norvegiei şi principala contracandidată a lui Stoltenberg, va asigura interimatul începând cu 1 martie şi până când Stoltenberg îşi va putea prelua mandatul, a anunţat guvernul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…