Secţia pentru procurori a CSM a aprobat demisia din funcţie a lui Lucian Onea

Secţia pentru procurori a CSM a aprobat demisia din funcţie a lui Lucian Onea

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat miercuri demisia lui Lucian Onea din funcţia de procuror şef al DNA Ploieşti.

Informaţia a fost confirmată, pentru AGERPRES, de vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru.

Lucian Onea a cerut marţi eliberarea din funcţia de procuror şef al DNA Ploieşti pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei, precizând că acuzaţia pe care anchetatorii Parchetului General i-o aduc "nu are corespondent în realitate".

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Lucian Onea, a transmis conducerii instituţiei o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, având în vedere situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul ST Ploieşti.

În cererea menţionată, arată sursa citată, acesta apreciază că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, "este total nefondată şi nu are corespondent în realitate".

Lucian Onea s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru ca procurorii să îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile dintr-un dosar deschis pe numele său. "Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut", a spus Onea.

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General. Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt acuzaţi de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, pe 13 februarie, că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti. Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii ale procurorului şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un caz de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…