Sector 6: Aproape 300 de locuri de parcare vor fi amenajate cu aproape 3,9 milioane de lei fără TVA

Sector 6: Aproape 300 de locuri de parcare vor fi amenajate cu aproape 3,9 milioane de lei fără TVA

Aproape 300 de locuri de parcare vor fi amenajate în Sectorul 6 cu aproape 3,9 milioane de lei fără TVA, după ce Consiliul Local a adoptat, în şedinţa de marţi, mai multe proiecte de hotărâre pe această temă.

Acestea se referă la: modernizarea parcării de reşedinţă de pe strada George Calboreanu nr. 4/bulevardul Iuliu Maniu; reabilitarea/reamenajarea parcării de reşedinţă de pe strada Crinul de Pădure; reamenajarea/reabilitarea parcării de reşedinţă de pe Aleea Parva; modernizarea parcării de pe bulevardul Constructorilor nr. 23, 25, 27; reamenajarea/reabilitarea parcării de reşedinţă de pe strada Fabricii; modernizarea parcării de pe Aleea Timişul de Sus, nr. 2; modernizarea parcării de reşedinţă de pe strada Răsăritului/strada George Calboreanu.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, marţi, AGERPRES, dintre cele 294 de locuri de parcare, 261 vor fi amenajate pe terenurile unde au fost demolate garajele construite ilegal sau cu autorizaţie temporară, iar restul de 33 pe o suprafaţă ce se află "la stadiul de pământ", iar şoferii au contracte de închiriere.

În Sectorul 6 sunt 45.431 de locuri de parcare ocupate, dar necesarul este mult mai mare, de aceea, specialiştii în mobilitate urbană au dezvoltat un proiect pilot prin crearea de noi spaţii pentru maşini, prin instituirea de sensuri unice, ridicarea maşinilor abandonate, reamenajări de locaţii şi demolarea garajelor, care va continua.

Mai mult, din mai, autoritatea locală va demara construcţia la parcarea supraetajată, cu demisol, parter, două etaje şi terasă circulabilă de pe bulevardul Iuliu Maniu 51-53, din zona Lujerului, ce se întinde pe 7.975 mp. Aceasta va avea 254 de locuri pentru maşini, dintre care 10 pentru persoanele cu dizabilităţi, 16 pentru motociclete şi 24 de spaţii pentru biciclete. În prezent, Primăria Sectorului 6 aşteaptă avizele de la Apa Nova.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 are în vedere, pe lângă crearea locurilor noi de parcare, şi întreţinerea celor deja existente. Un număr de 4.000 de parcări de reşedinţă vor fi reamenajate şi modernizate în această primăvară, prin Administraţia Comercială. Lucrările au început deja, odată cu demararea campaniei de curăţenie, iar 600 dintre acestea vor fi gata până la sfârşitul acestei săptămâni, după ce luni şi marţi echipele au marcat 294.

Reprezentanţii autorităţii locale precizează că şi-au propus ca, până la finalul acestui an, toate spaţiile pentru autoturisme din sector să fie "proaspăt trasate şi numerotate".

Anul trecut, Primăria Sectorului 6 a reuşit să amenajeze 3.000 de spaţii noi pentru maşini. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...