Secu face bani/O nouă lovitură a rechinului imobiliarelor din București

Secu face bani/O nouă lovitură a rechinului imobiliarelor din București

Omul de afaceri Radu Dimofte, cunoscut ca proprietar al francizelor KFC și Pizza Hut în România, a transferat un teren din centrul Bucureștiului de pe firma Wellkept Group pe firma Practic SA, unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, într-o tranzacție evaluată la 4,7 milioane de euro și susținută printr-un împrumut de la Blom Bank France, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro .

Prin compania Practic, Radu Dimofte deține construcții și terenuri cu o valoare de 82,4 milioane euro, potrivit ultimelor date financiare disponibile ale societății. Din închirierea proprietăților sale, compania a încasat circa 3,9 milioane de euro, în prima jumătate a anului trecut. Într-un an întreg, compania încasează în jur de 7,7 milioane euro din închirierea celor 46.000 de metri pătrați de magazine și sedii de firmă pe care le administrează.

Sphera Francise Group este principala afacere din grupul lui Dimofte. Prin intermediul acesteia el operează restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell. De asemenea, omul de afaceri mai administrează în România brandurile Cinnabon, Paul și Hard Rock Cafe. Dimofte a fost, în urmă cu câțiva ani, principalul partener de afaceri al lui Gabriel „Puiu” Popoviciu, împărțind cu acesta controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei.

Radu Dimofte își are domiciliul în clădirea de apartamente Houston Palace din Monte Carlo, construită în 1984.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”