Securitate cibernetică: Statele ar trebui să stabilească regulile jocului (compania Crowdstrike)

Statele ar trebui să stabilească o regulă a jocului pentru a defini ceea ce "este acceptabil şi ce nu este" în spaţiul virtual, a estimat miercuri la Paris Shawn Henry, preşedinte al firmei americane de securitate cibernetică CrowdStrike, informează France Presse.

Referindu-se la atacuri cibernetice şi operaţiuni de penetrare a reţelelor, el a spus că "guvernele", adesea la originea lor, "ar trebui să aibă o discuţie despre ceea ce este acceptabil şi ce nu este". Întrucât atacurile cibernetice pot avea consecinţe dramatice pentru societate, a estimat Henry, care este un fost responsabil al FBI.

"Daunele asupra infrastructurii pot fi extrem de nocive şi pot depăşi ţinta iniţială", a subliniat el.

"Nu vorbim aici doar despre furtul numerelor de carduri bancare, ci despre oameni care mor, despre închiderea companiilor, întreruperea substanţială a comerţului la nivel naţional", a spus el.

Henry a declarat că nu cunoaşte "detalii" ale "apelului de la Paris" pentru securizarea spaţiului cibernetic lansat de preşedintele francez Emmanuel Macron în noiembrie, dar că el sprijină acest principiu.

Henry s-a întâlnit la Paris mai ales cu responsabili ai Anssi, Agenţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, pentru a discuta despre schimbul de informaţii între actorii din securitatea cibernetică pentru a contracara atacurile.

Shawn Henry a estimat de asemenea că există în lume "între 8 şi 12 mari grupuri infracţionale organizate" care "pot desfăşura campanii foarte sofisticate împotriva companiilor, mai ales ransomware-uri".

Ransomware-urile criptează fişierele pe computerele ţintă şi le fac inoperabile. Agresorul cere o răscumpărare pentru a le debloca.

Aceste grupuri infracţionale "investesc foarte mulţi bani în cercetare şi dezvoltare. De asemenea, investesc pentru a atrage oameni foarte calificaţi", a explicat Henry.

"Ele sunt foarte prolifice în ceea ce fac şi au un impact imens asupra companiilor la nivel global", a precizat el.

Aceste grupuri colaborează online şi "în unele cazuri membrii lor nu se întâlnesc niciodată direct". "Sunt foarte greu de reperat" de către serviciile de poliţie "întrucât sunt foarte dispersate", a explicat el.

CrowdStrike este cunoscută mai ales pentru ajutorul pe care l-a dat Partidului Democrat când acesta a fost piratat în timpul campaniei prezidenţiale americane din 2016, într-o operaţiune atribuită Rusiei.

Shawn Henry este şeful Crowdstrike Services, filiala grupului care intervine la clienţi în cazul unui atac.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită