Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Securitatea CERN, compromisă după difuzarea unei înregistrări video

Centrul European pentru Cercetare Nucleară (CERN) a deschis o anchetă internă după difuzarea înregistrării video a unei parodii de sacrificiu uman, filmată aparent în timpul nopții în campusul său, ceea ce ridică serioase semne de întrebare asupra securității celui mai mare laborator științific din lume, potrivit AFP.

Sursa foto: visits.web.cern.ch

Înregistrarea, postată online în 11 august și vizionată deja de 90.000 de ori, arată mai multe persoane îmbrăcate în sutane negre, cu capetele ascunse sub glugi, care participă la un ritual în fața unei statui a zeiței Shiva în curtea privată a CERN, situat la granița franco-elvețiană, nu departe de Geneva.

Scena, luminată de două torțe mari, este filmată de la distanță dintr-un imobil care se înalță chiar lângă curte. O femeie îmbrăcată în alb se lungește pe sol, fiind aparent înjunghiată de un bărbat încălțat cu pantofi de baschet.

"Această înregistrare a fost făcută în incinta noastră, dar fără permisiunea noastră și chiar fără știrea noastră", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a CERN într-un email.

"CERN nu cauționează acest gen de farsă, care poate genera neînțelegeri asupra naturii științifice a muncii noastre", a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a indicat că o "anchetă" a fost deschisă, dar a refuzat să furnizeze detalii, subliniind doar că este vorba despre o "problemă internă".

Filmul video a fost reluat imediat de situri adepte a teoriei complotului, dintre care unele au susținut că CERN practică sacrificii rituale.

În afară de ceea ce pare a fi un umor școlăresc, această înregistrare video suscită semne de întrebare cu privire la nivelul de securitate al sitului științific.

"CERN primește în fiecare an mii de utilizatori din lumea întreagă și câteodată unii dintre aceștia își lasă simțul umorului să meargă prea departe. Este ceea ce s-a petrecut și acum", a explicat purtătoarea de cuvânt.

Poliția cantonului Geneva a declarat pentru AFP că nicio plângere nu a fost depusă de CERN.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

5 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor