Securitatea târgurilor de Crăciun, întărită în Franța (ministru de Interne)

Securitatea târgurilor de Crăciun, întărită în Franța (ministru de Interne)

Securitatea târgurilor de Crăciun a fost "imediat întărită" în Franța după "atentatul" comis luni seara la Berlin, a anunțat ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux, transmite AFP.

*LIVE UPDATE Nou bilanț la Berlin: 12 morți, 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, transportate la spital (FOTO / VIDEO)

Potrivit EFE, Le Roux, recent sosit dintr-o vizită la Berlin în care s-a întâlnit cu colegul său Thomas de Maiziere pentru a aborda, între alte teme, cooperarea antiteroristă, a cerut forțelor de ordine să mențină "o vigilență maximă" și a anunțat rapida întărire a securității în târgurile de Crăciun.

"Francezii împart doliul germanilor în fața acestei tragedii care lovește întreaga Europă", a subliniat președintele Franței, Francois Hollande, care a transmis solidaritatea și compasiunea sa cancelarei Angela Merkel, poporului german și familiilor victimelor.

Prin comunicate, precum ministrul afacerilor externe, Bernard Ayrault, sau prin rețelele sociale, precum premierul Bernard Cazeneuve, și primarul Parisului, Anne Hidalgo, diverse autorități franceze și-au exprimat consternarea în fața tragediei de la Berlin.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…