Ședință a conducerilor PSD și PNL cu consilierii generali. Scopul: stabilirea amendamentelor susținute în viitorul buget al Primăriei Capitalei

Ședință a conducerilor PSD și PNL cu consilierii generali. Scopul: stabilirea amendamentelor susținute în viitorul buget al Primăriei Capitalei

Liderii PSD și PNL se văd cu consilierii generali ai celor două partide pentru a stabili amendamentele pe care le vor susține în viitoare ședință în care va fi discutat bugetul Capitalei, în condițiile în care deja acest buget deja a picat de mai multe ori la vot, potrivit informațiilor „Adevărul”

La ora 11.00, conducerile PNL și PSD București, împreună cu consilierii generali PSD și PNL, vor avea o întâlnire pentru a cere convocarea unei ședințe de Consiliu General dedicată bugetului Capitalei. Vor discuta despre amendamentele celor două partide pe care le vor promova în viitorul buget”, susțin surse politice din cadrul Coaliției.

Discuția vine după ce Nicolae Ciucă și Marccel Ciolacu au discutat cu liderii de la București și de la sectoare privind candidații care vor fi susținuți pentru cele 7 funcții de edil din Capitală.

Problema bugetului Capitalei este deja una care durează de câteva săptămâni. Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, lunea trecută, pentru a treia oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins varianta de buget propusă, după ce această variantă a întrunit 17 voturi „pentru", 23 de abţineri şi un vot „împotrivă". Anterior, au fost respinse două amendamente susţinute de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, precum şi un amendament susţinut de grupul PNL şi altul aparţinând grupului PSD.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că Primăria va intra în blocaj din cauza neadoptării unui buget şi a menţionat că este probabil ca în jur de 7.000 de salariaţi ai instituţiei să primească doar 25% din salarii la începutul acestei săptămâni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?