Sediul NASA va primi numele primei femei de culoare care a lucrat ca inginer la agenţia spaţială americană

Sediul NASA va primi numele primei femei de culoare care a lucrat ca inginer la agenţia spaţială americană

Sediul din Washington al NASA va fi redenumit şi va primi numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenţia spaţială americană, Mary Jackson, a anunţat miercuri administratorul său general, citat de AFP.

"Mary W. Jackson a făcut parte dintr-un grup de femei foarte importante, care au ajutat NASA să trimită cu succes astronauţi americani în spaţiu", a declarat Jim Bridenstine într-un comunicat.

În 1958, Mary Jackson a devenit prima femeie de culoare care a lucrat ca inginer în aeronautică pentru agenţia spaţială americană. Ea este autoarea a numeroase studii, mai ales despre zborurile supersonice.

 


Foto: (c) NASA HANDOUT / EPA


Administratorul NASA s-a angajat să continue activitatea de subliniere a eforturilor depuse de angajatele sale femei, afro-americane şi persoane cu diverse origini rasiale, "care au permis NASA să scrie istoria unor explorări reuşite".

În faţa presiunii străzii şi a reţelelor de socializare, în contextul unor manifestaţii istorice, companiile şi instituţiile americane au început un amplu proces de introspecţie care vizează locul oferit populaţiei afro-americane în societate şi rasismul sistemic care o afectează şi care perpetuează inegalităţile.

Anul trecut, NASA a redenumit strada pe care se află sediul său - "Hidden Figures Way" - în onoarea a trei matematiciene de culoare (Mary Jackson, Katherine Johnson şi Dorothy Vaughan), a căror activitate, documentată în filmul "Hidden Figures" (2016), s-a dovedit extrem de preţioasă pentru cucerirea americană a spaţiului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Mda...

4 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

5 Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?