Sediul NASA va primi numele primei femei de culoare care a lucrat ca inginer la agenţia spaţială americană

Sediul din Washington al NASA va fi redenumit şi va primi numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenţia spaţială americană, Mary Jackson, a anunţat miercuri administratorul său general, citat de AFP.

"Mary W. Jackson a făcut parte dintr-un grup de femei foarte importante, care au ajutat NASA să trimită cu succes astronauţi americani în spaţiu", a declarat Jim Bridenstine într-un comunicat.

În 1958, Mary Jackson a devenit prima femeie de culoare care a lucrat ca inginer în aeronautică pentru agenţia spaţială americană. Ea este autoarea a numeroase studii, mai ales despre zborurile supersonice.

 


Foto: (c) NASA HANDOUT / EPA


Administratorul NASA s-a angajat să continue activitatea de subliniere a eforturilor depuse de angajatele sale femei, afro-americane şi persoane cu diverse origini rasiale, "care au permis NASA să scrie istoria unor explorări reuşite".

În faţa presiunii străzii şi a reţelelor de socializare, în contextul unor manifestaţii istorice, companiile şi instituţiile americane au început un amplu proces de introspecţie care vizează locul oferit populaţiei afro-americane în societate şi rasismul sistemic care o afectează şi care perpetuează inegalităţile.

Anul trecut, NASA a redenumit strada pe care se află sediul său - "Hidden Figures Way" - în onoarea a trei matematiciene de culoare (Mary Jackson, Katherine Johnson şi Dorothy Vaughan), a căror activitate, documentată în filmul "Hidden Figures" (2016), s-a dovedit extrem de preţioasă pentru cucerirea americană a spaţiului.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

2 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

3 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Mafia PSD / România a pierdut miliarde din cauza Agenției conduse de interpusul baronului PSD Arsene. Guvernul a…