Şefa CNAIR: Din păcate, legea permite contestaţii ale unor firme care nu cunosc realitatea din România

Şefa CNAIR: Din păcate, legea permite contestaţii ale unor firme care nu cunosc realitatea din România

Legislaţia naţională permite contestaţii din partea unor societăţi care nu cunosc realitatea şi situaţia clară a marilor proiecte din România, ceea ce a dus la întârzierea cu un an a drumului expres Craiova-Piteşti, a afirmat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniţă, citată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

CNAIR a semnat, marţi, contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 4 al drumului expres Craiova - Piteşti cu ofertantul câştigător Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade.

Valoarea contractului este de 617.080.915,60 lei fără TVA, pentru o lungime de 31,88 km, din fonduri europene nerambursabile.

Construcţia acestui tronson de drum expres se desfăşoară pe teritoriul judeţului Argeş şi începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localităţile Albota şi Costeşti, ocoleşte pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti la km 121+185.

Durata contractului este 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

"Ne bucurăm că am semnat astăzi (marţi - n.r.) acest contract, lotul 4 fiind cel care închide întregul proiect al drumului expres Craiova - Piteşti. Din păcate, legislaţia naţională permite contestaţii din partea unor societăţi care nu cunosc realitatea şi situaţia clară a marilor proiecte din România. Ar fi fost bine dacă acest proiect începea încă de anul trecut când l-am mai semnat, dar aşa cum spuneam, a fost contestat şi am întârziat. Acum am fi avut poate peste 30-40% din lucrare finalizată. Ţinând cont de importanţa acestui obiectiv pentru România, finalizarea acestuia cu un an mai devreme, ar fi adus o plus valoare majoră din toate punctele de vedere. Dar, la acest moment, ne concentrăm pe implementarea întregului proiect drum expres Craiova - Piteşti", a declarat Mariana Ioniţă, director general al CNAIR.

Ministrul de resort, Cătălin Drulă, a anunţat anterior pe Facebook semnarea contractului .

"Astăzi s-a semnat contractul pentru ultimul tronson din drumul expres Craiova - Piteşti. Am participat astăzi la sediul CNAIR la semnarea contractului dintre Compania de drumuri şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lotului 4, grupul de firme UMB. Acelaşi antreprenor lucrează excelent pe tronsoanele 2 şi 3 ale drumului expres şi mă aştept ca ritmul să fie similar şi pe acest segment din DX12", a menţionat Drulă. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…