Șefa de achiziții de la Spitalul Obregia, plasată sub control judiciar de Tribunalul București

Șefa de achiziții de la Spitalul Obregia, plasată sub control judiciar de Tribunalul București

Tribunalul București a respins miercuri cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Faur, șef al Serviciului Achiziții din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", aceasta fiind plasată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată că atribuia contracte unor societăți "agreate" care practicau prețuri supraevaluate cu până la 1.100%.

Decizia nu este definitivă.

Elena Faur a fost reținută marți de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

"În perioada octombrie 2012 — decembrie 2016, inculpata Faur Elena, în calitate de șef al Serviciului Achiziții din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie 'Prof. Dr. Alexandru Obregia', și-a îndeplinit în mod defectuos, prin încălcarea legislației primare, atribuțiile de serviciu ce îi reveneau în domeniul achizițiilor publice cu privire la cercetarea pieței pentru obținerea celei mai bune oferte, negocierea condițiilor comerciale cu furnizorii etc. Concret, inculpata Faur Elena a atribuit contractele de achiziție lucrări sau produse doar unor societăți 'agreate' deși prețurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alți operatori economici", susține DNA.

Conform sursei citate, în urma comparării prețurilor cu care produsele au fost comercializate către spital cu prețurile la care aceste societăți au achiziționat produsele, a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% până la 1.100%.

Prin aceste demersuri a fost produs unității medicale un prejudiciu de 2.994.608 lei, ce constituie totodată un folos necuvenit pentru firmele beneficiare al contractelor, arată anchetatorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina