Șefă din clanul mafiot 'Ndrangheta, arestată: „Era nemiloasă”. Zeci de mafioți au fost ridicați de Poliție

Șefă din clanul mafiot 'Ndrangheta, arestată: „Era nemiloasă”. Zeci de mafioți au fost ridicați de Poliție

Zeci de mafioți au fost arestați într-un raid realizat de poliția italiană, la periferia orașului Milano. Printre cei reținuți se află și cinci femei, una dintre ele fiind conducătoarea unei unități locale a clanului 'Ndrangheta.

FOTO Arhivă

Poliția a arestat marți 49 de mafioți suspectați într-un raid la periferia Milanului, inclusiv cinci femei, dintre care una este acuzată că a condus o unitate locală a înfricoșătoarei 'Ndrangheta.

Este rar ca femeile să aibă roluri de conducere în lumea mafiei dominată de bărbați, scrie Reuters , însă femeia, acuzată că a condus o unitate 'Ndrangheta din Rho, un oraş de la periferia Milanului, a fost "şi mai nemiloasă decât bărbaţii", a declarat procurorul Milan Alessandra Cerretti într-o conferinţă de presă, potrivit presei locale.

Mafioții se confruntă cu acuzații printre care trafic de droguri, violență și incendiere, a declarat poliția într-un comunicat.

Ancheta a arătat că Ndrangheta, cea mai puternică organizație mafiotă a Italiei, și-a extins raza de acțiune dinspre sudul său din Calabria până în nordul industrializat, a transmis Francesco Messina, directorul Direcției Centrale Anti-Crimă a poliției italiene.

Într-o operațiune separată, poliția a arestat alte 37 de persoane legate de mafia Camorra într-un raid în afara orașului Napoli, în urma unei anchete de trei ani privind traficul de droguri.

Subliniind temerile legate de extinderea crimei organizate, guvernul italian a dizolvat marți consiliul municipal din orașul Anzio, chiar la sud de Roma, spunând că a fost infiltrat de mafie, mai scrie Reuters .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...