Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Șefa direcției pentru procurori de la IJ: Despre scurgerile de informații nu putem discuta la modul teoretic

Șefa Direcției de inspecție pentru procurori din cadrul Inspecției Judiciare, Adriana Pampu Romanescu, a respins, luni, orice suspiciune privind riscul unor scurgeri de informații ca urmare a verificărilor efectuate la DNA.

"Despre scurgerile de informații nu putem discuta la modul teoretic, că se creează condițiile scurgerilor de informații. (...) Nici nu mi-am pus problema că o verificare directă, efectuată de inspectorii judiciari, ar însemna o posibilitate de a scurge informații. Resping în totalitate această chestiune, nu a existat așa ceva și nu cred că poate fi o susținere reală", a declarat Adriana Pampu Romanescu în cadrul ședinței Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ea a precizat că nu a întâlnit până în prezent niciun caz în care să existe scurgeri de informații ca urmare a verificărilor efectuate de inspectorii judiciari asupra unor dosare.

"Aceste verificări (...), toate s-au făcut întotdeauna exclusiv cu verificări directe. Nu s-au făcut niciodată pe bază de fișe. (...) În condițiile în care exista cea mai mică informație că ar putea să existe scurgeri de informații, consider că în calitate de director de direcție ar fi trebuit să știu lucrurile acestea. (...) Am considerat că nu poate exista o astfel de suspiciune. Am fost stupefiată vineri să aflu că există astfel de suspiciuni", a precizat șefa Direcției pentru procurori din cadrul Inspecției Judiciare.

Adriana Pampu Romanescu a prezentat luni, alături de inspectorul șef adjunct al Inspecției Judiciare, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 Voi știți că dacă procuroarea Adina Florea ia MITĂ în direct, la TV, NU pățește nimic? Da, oameni buni, aici s…

3 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

4 ALERTĂ Cine sunt ziariștii și analiștii la care au ajuns sumele vizate de ancheta DNA privind sumele cheltuite…

5 Informație. Cine sunt cei doi judecători pe care Dragnea vrea să-i pună șefi la DNA și Parchetul General! Amăn…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul