Șefa DSP Argeș a anuțat că nu își va depune demisia cerută de prefect

Șefa DSP Argeș a anuțat că nu își va depune demisia cerută de prefect

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, medicul Sorina Honțaru, a anunțat joi că nu intenționează să-și depună demisia de onoare cerută de prefectul județului, Cristian Soare.

Sorina Honțaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu are intenția de a demisiona. Ea a precizat că a fost numită în funcție de Ministerul Sănătății, instituție care o și poate înlocui dacă vor fi identificare motive întemeiate pentru o astfel de măsură.

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, doctorul Vasile Stan, anunțase anterior că nici el nu intenționează să demisioneze, chiar dacă ministrul Sănătății și prefectul i-au cerut să renunțe la funcție.

"Eu am fost pus aici manager ca să am grijă de această unitate. Eu vă spun cu toată răspunderea, spitalul ăsta nu are nicio vină. Al doilea lucru, toți dau telefon să întrebe dacă îmi dau demisia. Nu mi-o dau niciodată, vreau să fiu demis și să văd argumentele pentru care mă demit", a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Pitești în cadrul unei conferințe de presă.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut demisia de onoare a șefei DSP Argeș, Sorina Honțaru pentru proasta comunicare și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor.

"O spun foarte ferm și foarte tranșant, pentru modul în care a comunicat și a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Honțaru din funcția de director al DSP Argeș. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul în care a gestionat întreaga situație", a declarat prefectul în cadrul unei conferințe de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...