Şeful Asociaţiei Industriei germane, îngrijorat că firmele s-ar putea reloca în afara ţării din cauza energiei

Şeful Asociaţiei Industriei germane, îngrijorat că firmele s-ar putea reloca în afara ţării din cauza energiei

Asociaţia Federală a Industriei Germane (BDI) a avertizat că unele afaceri s-ar putea reloca în afara ţării, dacă preţurile la energie continuă să crească în ritmul rapid înregistrat în 2021, transmite DPA.

"Situaţia este atât de serioasă încât chiar şi companiile medii din diverse sectoare, care au investit masiv în locaţiile lor, se gândesc la relocarea în afara ţării", a afirmat luni preşedintele BDI, Siegfried Russwurm.

Un studiu recent al BDI în rândul a peste 400 de afaceri de mărime medie a indicat că 65% dintre acestea văd creşterea preţului energiei ca o dificultate majoră, iar 23% ca o problemă care ameninţă întreaga lor afacere. Aproximativ 85% din companii cred că Executivul de la Berlin ar trebui să reconsidere planificata creştere a preţurilor CO2 şi să adopte măsuri pentru a atenua povara financiară asupra companiilor.

Russwurm susţine că majorarea costurilor cu energia este mai ridicată decât orice creştere de la criza petrolului din anii '1970.

"Este necesară o acţiune politică rapidă. În cele din urmă Guvernul german trebuie să reevalueze complet taxele la nivel naţional, cum ar fi taxa pe electricitate şi cea de reţea", a declarat preşedintele BDI. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...