Şeful Departamentului de Comerţ al SUA consideră că economia ţării nu este ameninţată cu o recesiune

Şeful Departamentului de Comerţ al SUA consideră că economia ţării nu este ameninţată cu o recesiune

Gina Raimondo, consideră că economia SUA nu este în pericol de recesiune gravă, conform unei declaraţii făcute duminică la o emisiune a companiei de televiziune ABC.

Potrivit lui Raimondo, „în ultimul an şi jumătate, economia a crescut într-un ritm fără precedent – ​​cu 5-6%”. „Nu cred că ar trebui să ne aşteptăm la acest lucru şi în viitor”, a spus ea.

"Cred că este normal să considerăm că, pe măsură ce ieşim din pandemie, vom trece la o creştere puternică, dar mai uniformă. Prin urmare, nu exclud ca la un moment dat creşterea economiei să încetinească, dar eu nu văd condiţiile pentru o recesiune gravă”, a spus şefa Ministerului Comerţului din SUA, menţionând că inflaţia ridicată este o problemă serioasă.

Potrivit Departamentului de Comerţ al SUA, PIB-ul ţării în primul trimestru al anului 2022 a scăzut cu 1,6% de la an la an. Potrivit unui comunicat al Departamentului Muncii al SUA, preţurile de consum din ţară au crescut cu 8,6% în termeni anuali în mai, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere din decembrie 1981. Pentru a combate inflaţia, Sistemul Rezervelor Federale (FED) din SUA a majorat la jumătatea lunii iunie rata dobânzii de bază cu 0,75 puncte procentuale simultan, la 1,5-1,75%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu