Şeful diplomaţiei americane a anunţat că a fost testat negativ la COVID-19, dar îşi reconsideră vizita în Asia

Şeful diplomaţiei americane a anunţat că a fost testat negativ la COVID-19, dar îşi reconsideră vizita în Asia

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a declarat vineri că atât el, cât şi soţia sa, au fost testaţi negativ la coronavirus, cu câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a anunţat că el şi soţia lui au fost testaţi pozitiv şi că vor intra în carantină, informează AFP şi Reuters.

"Mă simt fantastic", a dat asigurări Mike Pompeo în faţa jurnaliştilor care îl însoţeau în vizita sa în Croaţia, cu puţin timp înainte de a ajunge la Dubrovnik, etapa finală a unui mini-turneu european.

Secretarul de stat american a explicat că a fost testat de patru ori în ultimele două săptămâni, inclusiv vineri dimineaţa, în avionul ce îl ducea spre "perla Adriaticii", inclusă în patrimoniul UNESCO.

El a precizat, de asemenea, că nu s-a întâlnit cu preşedintele Donald Trump de pe 15 septembrie şi de la semnarea, la Casa Albă, a două acorduri între Israel şi Emiratele Arabe, şi Israel şi Bahrein.

Preşedintele american a provocat mare agitaţie pe plan mondial după ce a anunţat vineri, într-un tweet, că el şi soţia sa Melania au fost testaţi pozitiv la noul tip de coronavirus, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

În timpul vizitei sale de câteva ore în Croaţia, Mike Pompeo va avea întrevederi cu premierul croat Andrej Plenkovic şi cu omologul său Gordan Grlic Radman. Discuţiile se vor centra în special asupra achiziţiei de către Zagreb a unor avioane de luptă, asupra cooperării în domeniul apărării, Europei de Sud-Est şi abolirii vizelor pentru vizitatorii croaţi în SUA, potrivit unor surse oficiale.

În timpul zborului spre Dubrovnik, Pompeo a declarat că se va gândi dacă va mai pleca în turneu în Asia, ca măsură de precauţie după anunţul lui Donald Trump privind contagierea cu coronavirus, dar că încă nu a fost luată o decizie în privinţa acestei călătorii.

El le-a spus jurnaliştilor că nu a făcut alte schimbări (de program) care să reflecte faptul că el este al patrulea în linia celor ce preiau atribuţiile preşedintelui dacă este necesar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

3 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”