Șeful diplomației americane Antony Blinken și Ciucă au participat la expoziția „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”

Șeful diplomației americane Antony Blinken și Ciucă au participat la expoziția „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”

Secretarul de stat american Antony Blinken și premierul Nicolae Ciucă au vizitat expoziția "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic", un eseu fotografic care explorează relațiile diplomatice, economice și culturale dintre poporul român și cel american.

Antony Blinken a vizitat expoziția "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic" FOTO: EPA-EFE

Expoziţia fotografică itinerantă este realizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi în colaborare cu Universitatea din Craiova.

Expoziţia se axează pe tema "Noi, Poporul"/ "We the People" care este faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite şi întruchiparea legăturilor umane care formează punţi de înţelegere şi cooperare între popoare. Diplomaţia şi prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături şi pe valorile comune pe care le înglobează, precizează Ambasada SUA la Bucureşti, potrivit Agerpres.

"Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic" este o expoziţie care surprinde interacţiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului strategic în anul 1997.

Cele 150 de fotografii din cadrul expoziției creează un cadru personal pentru Parteneriatul strategic și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două state.

Până în prezent, expoziţia fotografică a fost prezentată la Craiova (17 august - 19 septembrie) şi Timişoara (27 septembrie - 24 octombrie). Aceasta a fost deschisă la București pe 26 octombrie și se va încheia mâine, 30 noiembrie.

Următoarea destinație este Sibiu (8 decembrie 2022 - 10 ianuarie 2023), la Cluj-Napoca (11 ianuarie - 7 februarie 2023), la Iaşi (8 februarie - 7 martie 2023) şi la Constanţa (9 martie - 6 aprilie 2023), potrivit sursei citate.

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la București

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns în noaptea de luni spre marţi la Bucureşti, unde va sta până pe 30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO.mAnunţul a fost făcut de către Ambasada SUA la București.

În cursul dimineţii, premierul Nicolae Ciucă şi secretarul de stat american Antony Blinken vor vizita expoziţia itinerantă „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic", realizată de Ambasada SUA în parteneriat cu Ministerul român al Afacerilor Externe şi Agenţia Naţională de Presă Agerpres şi în colaborare cu Universitatea din Craiova.

La ora 10,30, oficialul american va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Blinken are programate, ulterior, consultări politice cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la finalul cărora cei doi vor susţine o conferinţă de presă comună, la sediul MAE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...