Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, în prima vizită la Kabul pentru discuţii cu guvernul taliban

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, în prima vizită la Kabul pentru discuţii cu guvernul taliban

Ministrul de externe chinez Wang Yi a sosit joi la Kabul, în prima sa vizită în Afganistan de la revenirea talibanilor la putere, transmite AFP, citând un responsabil guvernamental al grupării islamiste.

'Ministrul de externe chinez a sosit la Kabul pentru a se întâlni cu responsabili ai Emiratului islamic (numele regimului taliban, n.red.)', a anunţat pe Twitter Ahmad Yasir.

Wang a ajuns la Kabul venind de la Islamabad, capitala Pakistanului, unde a asistat la o reuniune a Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI).

Vizita sa intervine cu o săptămână înaintea unei reuniuni prevăzute la Beijing cu ţările ce au frontiere cu Afganistan, pentru a discuta despre sprijinul ce poate fi adus noului regim taliban.

China şi Afganistanul împart o mică frontieră comună de 76 km, situată la foarte mare altitudine, dar Beijingul se teme de multă vreme ca vecinul său să nu devină o bază de retragere pentru separatiştii şi islamiştii de etnie locală uigură.

Anterior preluării puterii de către talibani la 15 august 2021, China a încercat că menţină legături cu aceştia în timp ce forţele americane şi ale NATO se retrăgeau din Afganistan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...