Șeful diplomației italiene: Spitalul din Gaza nu a fost lovit de israelieni. Hamas: racheta „s-a dizolvat ca sarea în apă”

Șeful diplomației italiene: Spitalul din Gaza nu a fost lovit de israelieni. Hamas: racheta „s-a dizolvat ca sarea în apă”

Şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani a declarat că explozia care a avut loc săptămâna trecută la un spital din Fâşia Gaza nu a fost cauzată de o rachetă israeliană şi a pus de asemenea la îndoială bilanțul victimelor raportat de partea palestiniană.

Antonio Tajani FOTO EPA-EFE

„Trebuie să evităm impactul negativ al propagandei, pentru că racheta care se spune că a cauzat 500 de morţi - în realitate au fost în jur de 50 de morţi - nu a fost lansată de Israel”, a declarat ministrul italian de Externe într-un interviu acordat pentru canalul de ştiri Sky TG24.

Antonio Tajani nu a precizat pe ce dovezi se bazează afirmaţiile sale, transmite agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

Oficiali palestinieni legați de Hamas au susținut că 471 de persoane au fost ucise într-o explozie la Spitalul Al-Ahli al-Arabi.

Ministerul Sănătăţii din Fâșia Gaza a dat vina pe israelieni, în timp ce statul israelian, care estimează un număr de decese mult mai redus, a spus că explozia a fost cauzată de o lansare eşuată a unei rachete de către teroriștii palestinieni.

Înainte de afirmaţiile lui Tajani, ţări precum Statele Unite, Canada şi Franţa au avansat la rândul lor concluzii similare în legătură cu explozia produsă săptămâna trecută la spitalul din Gaza.

La o săptămână de la acest atac, Hamas nu reușește să ofere vreo probă care să sprijine acuzațiile sale la adresa Israelului. În plus, nici Ministerul Sănătății din Gaza nu oferă dovezi despre numărul victimelor.

Întrebat în legătură cu dovezile, un membru de rang înalt al Hamas a declarat că racheta „s-a dizolvat ca sarea în apă”, scrie „The New York Post”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?