Șeful diplomației sârbe: Problemele Balcanilor "abia așteaptă momentul să explodeze"

Șeful diplomației sârbe: Problemele Balcanilor "abia așteaptă momentul să explodeze"

În regiunea Balcanilor, "butoiul cu pulbere al Europei", există o mulțime de probleme nesoluționate, care "abia așteaptă momentul să explodeze", a declarat ministrul de externe sârb Ivica Dacic, într-un interviu pentru agenția de presă Beta, preluat luni de TASS.

"În regiune există multe probleme care au fost ascunse sub preș și abia așteaptă momentul să explodeze. Nu este bine", a estimat ministrul sârb.

În aceste condiții, Serbia trebuie, în opinia lui Dacic, să-și asume un rol constructiv. "Politica noastră este o politică a păcii, stabilității, concilierii și majorării încrederii în regiune, iar aceasta este fundamentul stabilității în întreaga Europă", a subliniat șeful diplomației sârbe.

Dacic a supus criticilor Croația, care "și-a întețit retorica antisârbă și încearcă să contracareze aderarea Serbiei la UE", și a calificat drept greșeală a Belgradului recunoașterea Macedoniei, care "acum votează mereu pentru independența Kosovo".

În opinia ministrului sârb, rolul politicii externe constă în "a apăra în cel mai bun dintre modurile posibile interesele de stat și cele naționale".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”