Şeful Generali obţine sprijinul Consiliului de Administraţie, pe fondul neînţelegerilor cu acţionarii

Şeful Generali obţine sprijinul Consiliului de Administraţie, pe fondul neînţelegerilor cu acţionarii

Consiliul de Administraţie al Assicurazioni Generali SpA a susţinut luni reînnoirea mandatului directorului general Philippe Donnet, trecând cu vederea opoziţia din partea a doi acţionari cheie ai celei mai mari companii italiene de asigurări, transmit Reuters şi Bloomberg.

Influenţii oameni de afaceri Francesco Gaetano Caltagirone şi Leonardo Del Vecchio, al doilea respectiv al treilea mare acţionar de la Generali, se opuneau reconfirmării lui Philippe Donnet în funcţia de CEO, apreciind că planurile acestuia cu privire la fuziuni şi achiziţii sunt prea timide.

În schimb, principalul acţionar de la Generali, banca de investiţii Mediobanca, este în favoarea acordării celui de-al treilea mandat pentru Philippe Donnet, care a condus compania prin criza COVID-19 şi pe un parcurs care îi permite să îşi atingă ţintele propuse pentru finele lui 2021.

Consiliul de Administraţie al Generali a fost de acord luni, cu o majoritate de voturi, să susţină lista de candidaţi care va fi supusă spre aprobare acţionarilor în primăvară, inclusiv numirea lui Donnet pentru al treilea mandat. Decizia a fost sprijinită de nouă dintre cei 13 membri ai Board-ului, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Atât Leonardo Del Vecchio, fondatorul grupului Luxottica, care deţine marca Ray-Ban, cât şi Francesco Gaetano Caltagirone, un magnat al construcţiilor din Italia, şi-au majorat participaţiile pe care le deţin la Generali şi în paralel au acumulat şi acţiuni la Mediobanca, crescând presiunile la adresa directorului băncii Alberto Nagel. Recent, Del Vecchio şi Caltagirone au dezvăluit că au încheiat un acord pentru a se consulta reciproc când vine vorba de deciziile cu privire la Generali, unde deţin în total o participaţie de 12,5% după ce un al treilea acţionar minoritar s-a alăturat pactului celor doi investitori.

O participaţie de 12,5% este apropiată de pachetul de 13% deţinut de Mediobanca la Generali, însă săptămâna trecută banca de investiţii a împrumutat mai multe acţiuni la Generali pentru a ajunge la 17% din drepturile de vot la compania de asigurări.

În paralel, Leonardo Del Vecchio, care în urmă cu doi ani a provocat o surpriză în sectorul financiar din Italia după ce a devenit cel mai mare acţionar la Mediobanca, a criticat dependenţa băncii de investiţii de participaţia deţinută la Generali. Cu toate acestea, Mediobanca a anunţat că va continua să îşi majoreze drepturile de vot la Generali până la adunarea generală anuală din primăvara lui 2022, când acţionarii grupului de asigurări vor avea ultimul cuvânt cu privire la directorul general.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

4 Video viral

5 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…