Şeful MI6: Armata rusă este pe cale „să rămână fără vlagă” în războiul său în Ucraina

Şeful MI6: Armata rusă este pe cale „să rămână fără vlagă” în războiul său în Ucraina

Şeful Serviciilor Secrete britanice (SIS), Richard Moore, a declarat joi la Forumul de Securitate Aspen din Colorado că în opinia sa forţele ruseşti „sunt pe cale să rămână fără vlagă” şi că în următoarele săptămâni armatei ruse îi va fi tot mai greu să găsească noi soldaţi şi să se reaprovizioneze.

„Vor fi obligaţi să se oprească cumva pentru o pauză, iar asta le va oferi ucrainenilor ocazia să contraatace. Cred că este important şi pentru ucrainenii înşişi să demonstreze capacitatea de a riposta. Va fi extrem de important pentru a-şi păstra moralul ridicat”, a spus Moore.

Şeful MI6 a mai spus că scopul acestor contraofensive va fi să reamintească „restului Europei că este o campanie cu potenţialul de a fi câştigătoare. Fiindcă suntem pe cale să intrăm într-o iarnă destul de dură şi..nu vreau să sune ca avertismentul personajului din 'Game of Thrones', dar vine iarna. Or, este evident că în această atmosferă, având în fundal genul de presiune asupra aprovizionării cu gaz şi toate celelalte probleme, ne aşteaptă vremuri grele”.

Moore a mai observat şi că până acum pierderile umane ale Rusiei în urma războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina, şi pe care le estimează la cel puţin 15.000, au fost resimţite mai ales de comunităţile rurale sărace, în timp ce preşedintele rus nu a început încă să recruteze forţe de luptă din clasa de mijloc ce trăieşte în zone înstărite precum Sankt Petersburg sau Moscova.

„Sunt copii săraci din zonele rurale ale Rusiei. Sunt din oraşele muncitoreşti din Siberia. Provin într-un număr disproporţionat de mare din minorităţile etnice. Aceste forţe sunt carnea lui de tun”, a spus şeful serviciilor secrete britanice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria