Șeful MI6: Comunitățile de informații din SUA și Marea Britanie au dezvăluit planurile lui Putin pentru Ucraina

Șeful MI6: Comunitățile de informații din SUA și Marea Britanie au dezvăluit planurile lui Putin pentru Ucraina

Șeful MI6 din Marea Britanie, Richard Moore, a postat pe Twitter despre informații despre Ucraina, transmite BBC.

„Comunitățile de informații din SUA și Marea Britanie au dezvăluit planurile lui Putin pentru Ucraina. Am expus încercările lui de a face operațiuni sub „steag fals”, atacuri false pentru a-și justifica invazia. Am dezvăluit planurile sale de a asasina lideri și înalți oficiali ucraineni”, a spus Richard Moore, cunoscut și sub numele de „C”, într-un tweet.

„Acest atac a fost o agresiune crudă, neprovocată, planificată de mult timp. Nicio cantitate de dezinformare rusă nu va ascunde acest fapt de comunitatea internațională”, a scris șeful Serviciului Secret de Informații.

Serviciile de informații din SUA și Marea Britanie par să fi avut un nivel neobișnuit și extrem de precis de acces la planurile și la strategia lui Putin.

Publicarea fără precedent a unora dintre aceste informații a avut succes tactic în a perturba parțial planurile lui Putin, inclusiv în ce privește lansarea de provocări și de operațiuni sub steag fals.

Strategia a ajutat, de asemenea, la o mai bună colaborare a țărilor occidentale. Dar nici măcar aceste dezvăluiri nu l-au putut opri sau descuraja pe Putin, mai notează BBC.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...