Șeful partidului lui Macron, audiat de poliție în legătură cu o afacere imobiliară

Șeful partidului lui Macron, audiat de poliție în legătură cu o afacere imobiliară

Șeful grupului parlamentar al partidului președintelui francez Emmanuel Macron a fost audiat de poliție în cadrul unei investigații asupra unei afaceri imobiliare din 2011, au anunțat vineri autoritățile.

Procurorul din Brest, Eric Mathais, a confirmat pentru agenția DPA că Richard Ferrand, șeful partidului centrist al lui Macron, La Republique en Marche (Republica în Marș, LREM) în Adunarea Națională, a fost audiat cu o zi înainte.

În iunie, Mathais a deschis o anchetă preliminară asupra închirierii în 2011 de către o asociație de asigurări de sănătate condusă de Ferrand a unei proprietăți de la partenerul său.

Ferrand și-a apărat în mod repetat acțiunile, declarând că acest contract cu partenerul său a fost cel mai bun dintre cele trei oferte prezentate fondului de asigurări Mutuelles de Bretagne.

Ferrand, un aliat apropiat al lui Macron, a fost numit ministru pentru coeziunea teritorială în primul guvern format după ultimele alegeri din 7 mai.

Cu toate acestea, el nu a fost nominalizat din nou în remanierea ce a urmat după alegerile parlamentare de luna trecută, candidând în schimb cu succes la președinția LREM, formațiune majoritară în Adunarea Națională.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…