Șeful partidului lui Macron, audiat de poliție în legătură cu o afacere imobiliară

Șeful partidului lui Macron, audiat de poliție în legătură cu o afacere imobiliară

Șeful grupului parlamentar al partidului președintelui francez Emmanuel Macron a fost audiat de poliție în cadrul unei investigații asupra unei afaceri imobiliare din 2011, au anunțat vineri autoritățile.

Procurorul din Brest, Eric Mathais, a confirmat pentru agenția DPA că Richard Ferrand, șeful partidului centrist al lui Macron, La Republique en Marche (Republica în Marș, LREM) în Adunarea Națională, a fost audiat cu o zi înainte.

În iunie, Mathais a deschis o anchetă preliminară asupra închirierii în 2011 de către o asociație de asigurări de sănătate condusă de Ferrand a unei proprietăți de la partenerul său.

Ferrand și-a apărat în mod repetat acțiunile, declarând că acest contract cu partenerul său a fost cel mai bun dintre cele trei oferte prezentate fondului de asigurări Mutuelles de Bretagne.

Ferrand, un aliat apropiat al lui Macron, a fost numit ministru pentru coeziunea teritorială în primul guvern format după ultimele alegeri din 7 mai.

Cu toate acestea, el nu a fost nominalizat din nou în remanierea ce a urmat după alegerile parlamentare de luna trecută, candidând în schimb cu succes la președinția LREM, formațiune majoritară în Adunarea Națională.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...