Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de presă ale Poliției sunt infecte

Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de presă ale Poliției sunt infecte

Cristian Ghica, șeful Secției de poliție din Centrul Vechi, susține că este o greșeală faptul că patru procurori și Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, se aflau într-un spațiu închis în condițiile actuale, dar ridică problema „temeiului legal al filajului”, afirmând că supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai în baza unui mandat de supraveghere dat de un judecător și acuză Poliția că „a comunicat o mizerie, ca de obicei”.

„Ceea ce vedeți de două zile se rezumă la Gavriș, o bere, Hanul lui Manuc și patru procurori. (…) Să fie clar de la început: este o greșeală faptul că se aflau într-un spațiu închis în condițiile actuale. Nu le ia nimeni apărarea, dacă au gresit trebuie sa plătească pentru nerespectarea unor prevederi legale. DAR…

Care a fost temeiul legal al filajului? DIPI, DOS, „filajul” lui Șchiopu de la SIC DGPMB (SIC care nici în prezent nu se ocupa de cele aproape 500 de înșelăciuni cu același mod de operare din București), au ieșit la plimbare în mod spontan în același loc? Sau au fost trimiși?

De către cine? De ce? Urmărirea fara drept a unei persoane este infracțiune. Supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai in baza unui mandat de supraveghere dat de un judecator. Aveau toți fotografii ăștia de ocazie un mandat sau au executat orbește un ordin ilegal?”, a scris Cristian Ghica pe Facebook.

Cristian Ghica se întreabă, de asemenea, dacă structurile de filaj nu aveau vreo solicitare în dosare penale „și au amânat punerea în executare pentru că erau ocupați cu halba lui Gavriș”.

„Da, aveau! Sunt infractori care au mai stat câteva zile printre noi doar pentru că Despescu, Miritescu, Berechet și Șchiopu au încercat să își securizeze funcțiile”, mai scrie Cristian Ghica.

El susține că Poliția a comunicat „o mizerie”.

„Comunicatele de presa ale Poliției sunt infecte, la fel ca cei care le-au dat cu intenția clară de a denigra, de a aruncă din mizeria în care se scaldă, asupra unor oameni nepătați. Iar esența aici este cuvântul „oameni”. Oamenii greșesc. Daca ar da cu pietre numai cei de o puritate absoluta, ați vedea că nu va zbura nicio pietricică. Revin și subliniez pentru nași, fini, bărbuți, ciocani, drăgani, andrei, gabrieli și alți cataratori pe cadavre: au greșit, sa plătească! Dar sa plătească și cei care au săvârșit infractiunea de hartuire și abuz în serviciu, folosind niste structuri ale poliției, in mod ilegal (și abject) pentru a-si asigura o poziție mai bună în vederea viitoarelor numiri”, mai spune Cristian Ghica.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a precizat că patru procurori au fost în localul din Centrul vechi, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, și acuză difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei, de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată”, potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis sâmbătă seara.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment. În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale”, precizează comunicatul.

Ofițerul din cadrul Poliției Capitalei este Radu Gavriș, adjunctul instituției, care este în prezent cercetat disciplinar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...