Șeful Poliției Române a DEMISIONAT! Ioniță ar avea dosar la DNA/SURSE

Șeful Poliției Române a DEMISIONAT! Ioniță ar avea dosar la DNA/SURSE

UPDATE/Digi24 anunță că demisionarul Cătălin Ioniță ar avea dosar la DNA

Cătălin Ioniţă a cerut încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române, din considerente personale, anunţă Ministerul de Interne. Noul şef al Poliţiei Române este Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră, anunță Mediafax.

Numele acestuia din urmă a apărut în scandalul şpăgilor din vămi, în 2011. 

Atunci, unul dintre lucrătorii punctului de frontieră de la Moraviţa, cercetat în dosar, a susţinut că în afacerea şpăgilor colectate din vămi erau două personaje cu statut de „regină", care ar beneficia de sumele de bani strânse din punctele de frontieră: şeful ANAF Sorin Blejnar, respectiv Ioan Buda.

Chestorul general Ioan Buda a fost, la un moment dat, secretar de stat în MAI. A fost eliberat din această funcţie în luna decembrie a anului 2016, decizia fiind semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată în Monitorul Oficial.

Surse ministeriale au declarat la acea vreme că Buda a fost eliberat din funcţie la cerere, acesta întorcându-se la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Buda a ocupat din anul 2010 funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române. Acesta a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca şi are şi o diplomă de studii juridice eliberată de Universitatea Oradea.


Cătălin Ioniță


Chestorul Ioan Buda


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”