Şeful Statului Major al Armatei SUA: credibilitatea ţării este în pericol din cauza cuvintelor lui Trump despre NATO

Şeful Statului Major al Armatei SUA: credibilitatea ţării este în pericol din cauza cuvintelor lui Trump despre NATO

Fostul asistent al „fostului” lider american al securității naționale, John Bolton a declarat anterior că amenințarea fostului președinte de a retrage Statele Unite din alianță este reală.

Foto: Arhiva Adevărul

Încrederea în Statele Unite este amenințată din cauza refuzului fostului președinte american Donald Trump de a apăra aliații NATO care nu și-au plătit contribuțiile la alianță, dacă sunt atacați, a declarat luni președintele șefilor de stat major al SUA, generalul Charles Brown.

Credibilitatea Statelor Unite este amenințată, în timp ce fiecare dintre alianțele noastre și conducerea SUA sunt necesare”, a comentat Brown despre cuvintele lui Trump într-un interviu pentru NBC .

Anterior, fostul asistent pentru securitate națională al lui Trump, John Bolton, a spus că amenințarea fostului președinte de a retrage Statele Unite din NATO este reală; acest pas va avea consecințe extrem de negative pentru țară și întreaga lume.

Pe 10 februarie, Trump, care dorește să obțină nominalizarea la președinția SUA de la Partidul Republican, vorbind cu susținătorii săi din Carolina de Sud, și-a amintit una dintre întâlnirile sale cu liderii NATO. Potrivit acestuia, atunci unul dintre președinți l-a întrebat dacă Statele Unite sunt pregătite să apere alianța în cazul unei presupuse posibile amenințări din partea Federației Ruse, dacă vreo țară nu aduce contribuții de apărare la NATO. Trump a răspuns apoi că nu va apăra o astfel de țară și, în plus, „i-ar încuraja să facă tot ce vor ei (Federația Rusă)”. Fostul președinte nu a precizat când și unde a avut loc această conversație și nici care dintre lideri i-a pus o astfel de întrebare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat