Seism cu magnitudinea 6,1 în Timorul de Est

Seism cu magnitudinea 6,1 în Timorul de Est

Risc Seismic

Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs vineri în largul coastei de est a Timorului de Est, a anunţat Institutul de Geofizică al SUA (USGS), relatează AFP.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 51,4 km în largul vârfului estic al insulei Timor, care este împărţită între Timorul de Est şi Indonezia.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 6,4, relatează Reuters.

Agenţia indoneziană de meteorologie, climatologie şi geofizică (BMKG) a declarat că seismul nu a declanşat o alertă de tsunami.

Timorul de Est este situat în zona supranumită "Cercul de Foc" al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente - aici se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.

În februarie, un seism cu magnitudinea de 6,2 în Sumatra de Nord, în Indonezia vecină, a provocat moartea a cel puţin opt persoane.

În 2004, un cutremur cu magnitudinea 9,1 a lovit coasta Sumatrei şi a declanşat un tsunami care a ucis 220.000 de persoane în întreaga regiune, dintre care aproximativ 170.000 în Indonezia.

Timorul de Est, cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, este cea mai tânără ţară din Asia de Sud-Est şi a sărbătorit recent 20 de ani de independenţă. Fosta colonie portugheză şi-a declarat independenţa faţă de Indonezia în 2002, după 24 de ani de ocupaţie. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...