SEMNE/Nikolai Morozov, corespondentul URSS din decembrie 1989, s-a întors la București!

SEMNE/Nikolai Morozov, corespondentul URSS din decembrie 1989, s-a întors la București!

Nikolai Morozov, corespondentul URSS din decembrie 1989, s-a întors la București! „Mai multe detalii despre întâlnire se poate găsi în comunicatul corespondentului agenţiei TASS în România Nikolay Morozov: Bucureşti, 13 februarie. / Corespondentul Nikolay Morozov/. Ministrul Afacerilor Externe din România, domnul Teodor Meleşcanu, a subliniat "importanţa unei abordări pragmatice în relațiile bilaterale (cu Rusia), exprimând deschiderea părții române pentru dialog." Acest lucru, potrivit celor comunicate de către Ministerul român de Externe, a fost declarat, astăzi, la o întâlnire a acestuia cu domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti.”

Cine este Morozov?

Câteva săptămîni după întrevederea din iulie 1989, dintre Gorbaciov și Ceaușescu la București descindea un corespondent cu greutate al agenției sovietice de presă, ITAR-TASS. Acreditarea sa la București, spun surse autorizate, prefața momente istorice și era făcută în deplină cunoștință de cauză.

Asta, pentru că Nikolai Morozov era un ziarist de „calibru” KGB. Lui i-a revenit misiunea de a transmite Moscovei, dar și restului lumii, informații despre revoluția română.

Ulterior, în casa lui Mircea Dinescu, Morozov se împrietenește cu Ion Cristoiu, care îi oferă o rubrică săptămînală în publicația „Expres magazin”.

Interesat de relația rusului cu Cristoiu, „Doi și un sfert” infiltrează în redacție un așa-zis reporter, cu misiunea de a monitoriza relația celor doi.

În timpul misiunii, ce să vezi!, agentul de la „Doi și un sfert”se îndrăgostește de scris și se apucă de lansat cărți de mare succes pe bandă rulantă, sub pseudonimul „Pavel Coruț”.

În 2015, conform căutărilor de pe Google, Morozov lucra la Copenhaga, în calitate de corespondent al aceleiași TASS.

De cîteva luni, foarte puține, Nikolai Morozov a revenit, extrem de discret, în România, fiind reînscăunat corespondent la București.

Nu-i așa că sună interesant? 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon