Semnificațiile vizitei lui Zelenski la Izium: Spre deosebire de Putin, președintele ucrainean nu este un „conducător din buncăr”

Semnificațiile vizitei lui Zelenski la Izium: Spre deosebire de Putin, președintele ucrainean nu este un „conducător din buncăr”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a surprins o lume întreagă prin vizita sa la Izium, un oraș strategic din regiunea Harkov care a scăpat recent de ocupația rusească. Este un act de curaj și leadership, apreciază analistul militar Mick Ryan.

Volodimir Zelenski asistând la arborarea drapelului ucrainean în Izium FOTO EPA-EFE

Potrivit generalului-maior în rezervă Mick Ryan, vizita lui Zelenski la Izium, oraș situat în apropierea frontului, are mai multe semnificații.

Una dintre ele este că președintele ucrainean arată că încearcă să înțeleagă de la fața locului moralul și capacitatea de luptă a armatei sale, în ideea că realitatea e sfântă în fața rapoartelor.

De asemenea, Zelenski arată că recunoaște sacrificiul armatei și încearcă să-i inspire pe tinerii soldați, reiterând în același timp scopul lor. „Scopul este cel mai important lucru pe care îl poate oferi un lider”, scrie Ryan.

De asemenea, Zelenski demonstrează că are încredere în armata sa, că se simte confortabil punându-și viața în mâinile soldaților. „Este un exercițiu important și strategic de construire a încrederii între politicieni și liderii militari”, afirmă analistul militar australian.

Totodată, Volodimir Zelenski transmite că se diferențiază de agresor, și anume de liderul de la Kremlin Vladimir Putin. „Este puțin probabil ca Putin să viziteze vreodată trupele (...) în retragere, prost hrănite și conduse îngrozitor”, afirmă Mick Ryan.

În cele din urmă, subliniază autorul, „astfel de vizite atrag atenția publicului dincolo de Ucraina, demonstrând că (Zelenski, n. red.) nu este un <<conducător din buncăr>>”, așa cum insinua Moscova.

Zelenski „le arată cetățenilor occidentali că este liderul unei națiuni care merită sprijinită până la capăt, ceea ce este important pe măsură ce inflația și costurile energiei cresc”, conchide Mick Ryan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…