Semnul dolarului, creat din greşeală. Cum a luat fiinţă unul dintre cele mai puternice simboluri din lume

Semnul dolarului, creat din greşeală. Cum a luat fiinţă unul dintre cele mai puternice simboluri din lume

Pe 1 aprilie 1778, intr-o camera din New Orleans , pe o foaia de hartie, din greseala, s-a nascut simbolul dolarului, cea mai importanta moneda care a existat vreodata.

Semnul dolarului, creat din greşeală. Cum a luat fiinţă unul dintre cele mai puternice simboluri din lume

Potrivit Ziarul Financiar , Oliver Pollock, parintele acestui simbol, este una dintre marile personalitati uitate ale Razboiului de Independenta American. Fiul unui negustor irlandez, Pollock ajunge pe teritoriul american la 23 de ani si incepe sa faca comert cu Indiile de Vest. Pollock, o fire foarte ambitioasa, si-a dorit multe in viata , dar nu s-a asteptat ca un obicei de scriere il va introduce, indirect, in viata aproape oricarui om de pe planeta. Foarte probabil, Pollock si-ar fi dorit ca numele lui sa transceada secolele, iubirea sa fata de ideile si proiectul american sa devina un model pentru generatiile viitoare. O singura carte a fost scrisa despre, cu adevarat, incredibila viata a lui Pollock, „Oliver Pollock: Viata si vremurile unui patrioit necunoscut”, scrisa in 1937.

Si niciun articol sau material in limba romana despre povestea creatorului simbolului monedei americane nu a aparut. Pana astazi, la 238 de ani de cand Pollock producea semnul la care viseaza foarte multi.

Povestea lui este strans legata de Revolutia Americana, unul dintre razboaiele cele mai importante din intreaga istorie a lumii. Pollock a fost acolo, si a scris istorie acolo, chiar daca astazi s-a cam uitat.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…