Senat: Biroul permanent nu a putut discuta cererea DNA referitoare la Corlățean, din lipsă de cvorum

Biroul permanent al Senatului nu s-a putut întruni, marți, pentru a lua o decizie privind procedura referitoare la cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlățean, nefiind cvorum de ședință. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că a reprogramat ședința pentru luni, 23 mai, ora 11,00.

"Nu am o veste pe care îmi imaginez că o așteptați. Biroul permanent s-a întrunit fără să fie cvorum. Am fost șase membri ai Biroului prezenți, cvorumul este de minim șapte și am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11,00, cu speranța că cei care sunt în teritoriu vor putea să vină", a spus Tăriceanu.

El a explicat că au fost absenți membri ai Bp de la toate partidele. "Faptul că s-a făcut convocarea de pe o zi pe alta probabil că le-a creat unora dintre colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astăzi pentru ca să facem ședința și să o pot prezida, dar, din păcate, nu e suficient. De la toate partidele văd că au fost absenți", a adăugat Tăriceanu.

"Datoria mea este să convoc ședința, nu pot să citesc gândurile fiecăruia dintre membrii Biroului permanent. Sunt niște termene pe care le are și Comisia juridică în interiorul cărora trebuie să analizeze dosarele. De altfel, am și primit o scrisoare de la președintele comisiei care propune niște termene, dar sigur că nu le putem lua în considerație decât în momentul în care ne întrunim în ședință și avem cvorumul legal", a explicat el.

Biroul permanent al Senatului urma să sesizeze Comisia juridică în privința cererii DNA, care să întocmească un raport ce urma să fie supus votului plenului.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut luni sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014". Potrivit unui comunicat DNA, procurorii vor să efectueze urmărirea penală față de Corlățean în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…