Senat: Conducerea unor comisii permanente, modificată după ce șapte senatori au devenit miniștri

Senat: Conducerea unor comisii permanente, modificată după ce șapte senatori au devenit miniștri

Conducerea unor comisii permanente ale Senatului a fost modificată, joi, ca urmare a faptului că șapte senatori au preluat portofolii de ministru în Guvernul Sorin Grindeanu.

Liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, a preluat președinția Comisiei juridice după numirea Danielei Carmen Dan în funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Teodor Meleșcanu (ALDE), numit ministru de Externe, a fost înlocuit din poziția de președinte al Comisiei de Constituționalitate cu senatorul Ionuț Sibinescu.

Senatorul Gabriel Beniamin Leș, ministrul Apărării Naționale, a fost înlocuit în funcția de secretar al Comisiei de Constituționalitate cu Bogdan Constantin Matei.

Comisia economică îl are ca vicepreședinte pe senatorul Radu Ștefan Oprea, care îl urmează în această funcție pe senatorul Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului.

La Comisia de politică externă, senatorul Șerban Valeca, ministrul Cercetării și Inovării, a fost înlocuit în poziția de secretar de Vasile Ilea.

Comisia de cultură este condusă de Lucian Romașcanu, care a devenit președinte în locul lui Ionuț Vulpescu, ministru al Culturii și Identității Naționale.

Comisia de sănătate îl are ca vicepreședinte pe senatorul Renică Diaconescu, în locul lui Florian Dorel Bodog — ministrul Sănătății.

Șerban Nicolae a precizat că modificările au fost făcute în acord cu negocierile și respectarea algoritmului politic.

Miniștrii senatori au fost înlocuiți din comisiile din care făceau parte, dar în prezent se regăsesc, preponderent, ca membri în Comisia pentru egalitate de șanse și Comisia pentru românii de pretutindeni.

Modificările din comisiile permanente ale Senatului au fost votate în plen.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro