Senat: Tăriceanu va fi audiat marţea viitoare în Comisia juridică

Senat: Tăriceanu va fi audiat marţea viitoare în Comisia juridică

Comisia juridică a Senatului propune Biroului permanent ca preşedintele Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat Senatului încuviinţarea urmăririi penale, să fie audiat de senatorii jurişti marţea viitoare, a anunţat preşedintele Comisiei, Robert Cazanciuc.

"Urmare a solicitării Biroului permanent, am realizat o evaluare preliminară (...) Noi vom propune Biroului permanent audierea domnului Tăriceanu pentru marţea viitoare, adică la proxima şedinţă a Comisiei juridice", a spus marţi Cazanciuc.

De asemenea, membrii Comisiei juridice au avansat, pentru aprobare, Biroului permanent termenul de 14 zile pentru întocmirea raportului la solicitarea DNA de încuviinţare a urmării penale în cazul lui Tăriceanu, raport care va fi repartizat, tot de Biroul permanent, pe ordinea de zi a plenului.

Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din dosar preşedintele Senatului a afirmat că acesta "nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri". Dosarul are 73 volume, fiecare cuprinzând între 79 şi 349 de pagini.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, săptămâna trecută, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…