Senat/Comisia juridică: Aviz favorabil pe completarea legii privind executarea măsurilor privative în cursul procesului penal

Senat/Comisia juridică: Aviz favorabil pe completarea legii privind executarea măsurilor privative în cursul procesului penal

Comisia juridică a Senatului a dezbătut în ședința de marți proiectul de lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care a primit aviz favorabil.

În cadrul discuțiilor, la care au participat reprezentanți ai CSM, UNBR, AMR, ANP, OADO, Ministerului Public, Ministerului Justiției, au fost analizate amendamentele propuse la acest act normativ.

Președintele comisiei, senatorul Șerban Nicolae, a propus un raport de admitere cu amendamente admise, care a fost adoptat cu șapte voturi pentru, unul împotrivă și o abținere.

Senatorul liberal Nicoleta Pauliuc și-a explicat votul împotrivă, afirmând că acest proiect nu rezolvă situația din penitenciare: suprapopularea, condițiile de igienă, hrana sau orice alte aspecte pentru care România a fost condamnată la CEDO. "Acest proiect trebuia însoțit de un studiu de impact sau de un plan de conformare cu prevederile europene care să cuprindă bugete, termene și măsuri", a spus senatorul PNL.

Proiectul de lege a fost inițiat de Guvern, iar prima Cameră sesizată este în acest caz Senatul. Legea are caracter organic, termenul de adoptare tacită fiind 25 aprilie a.c.

Proiectul de lege a primit avizul Consiliului Legislativ în data de 31 ianuarie.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere pe 31 ianuarie și a primit avize favorabile în Comisia pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și în Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”