Senatorul Rand Paul a transmis o scrisoare a lui Trump pentru Putin; Kremlinul - mesajul a venit pe cale diplomatică

Senatorul Rand Paul a transmis o scrisoare a lui Trump pentru Putin; Kremlinul - mesajul a venit pe cale diplomatică

Senatorul republican Rand Paul a anunţat miercuri că a transmis o scrisoare adresată de către preşedintele SUA, Donald Trump, omologului său rus Vladimir Putin în cadrul unei vizite efectuate la Moscova, informează Reuters.

'Am avut onoarea de a transmite o scrisoare a preşedintelui Donald Trump administraţiei preşedintelui Vladimir Putin. Scrisoarea insistă asupra importanţei angajării în diferite domenii, cum ar fi lupta împotriva terorismului, îmbunătăţirea dialogul parlamentar şi reluarea schimburilor culturale', scrie Rand Paul pe contul său de Twitter.

Rand Paul, un apropiat al lui Donald Trump, explică faptul că s-a deplasat la Moscova într-o tentativă de a încuraja diplomaţia, în timp ce tensiunea persistă în relaţiile dintre Moscova şi Washington.

Luni, el a invitat parlamentari ruşi la Washington, după ce a promis să blocheze noile sancţiuni americane împotriva Rusiei.

Comunitatea de informaţii din SUA afirmă că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016, încercând să influenţeze rezultatul votului în favoarea lui Donald Trump, o acuzaţie respinsă de Moscova.

Kremlinul afirmă că scrisoarea lui Trump către Putin a fost transmisă prin canale diplomatice, potrivit agenţiei de presă Interfax, citată de Reuters.

Mai exact, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a specificat miercuri că scrisoarea preşedintelui Donald Trump către Vladimir Putin a fost trimisă prin canale diplomatice.

Declaraţia lui Peskov intervine după ce senatorul republican Rand Paul afirmase anterior că a transmis administraţiei prezidenţiale de la Moscova o scrisoare a lui Trump către Putin, în cadrul unei vizite efectuate la Moscova.

Potrivit lui Peskov, Kremlinul nu s-a familiarizat încă cu conţinutul acestei scrisori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /