Senatorul republican Ted Cruz, în colimator după o călătorie la Cancun, în timp ce Texasul e lovit de un val de frig

Senatorul republican Ted Cruz, în colimator după o călătorie la Cancun, în timp ce Texasul e lovit de un val de frig

Senatorul republican din Texas Ted Cruz a fost criticat joi pentru că a plecat în staţiunea balneară mexicană Cancun, într-un moment în care statul său este afectat de un val de frig cu totul neobişnuit, relatează AFP.

Senatorul a plecat miercuri, alături de familie, cu avionul la Cancun, abandonându-i pe alegătorii săi în mijlocul unei crize fără precedent.

Polemica a început atunci când au apărut fotografii în care senatorul putea fi văzut pe aeroportul din Houston şi la bordul unui avion care se îndrepta spre celebra destinaţie turistică tropicală, situată în peninsula mexicană Yucatan.

Într-un comunicat, senatorul a explicat că, orele de curs fiind anulate pentru restul săptămânii, fiicele sale şi-au exprimat dorinţa de a pleca în vacanţă alături de prieteni. "Dorind să fiu tată bun, am luat avionul cu ele ieri seară (miercuri) şi mă voi întoarce în această după-amiază", a precizat el.

"Sunt, ca şi echipa mea, în contact permanent cu responsabilii locali pentru a stabili ce se întâmplă în Texas", a mai scris senatorul, evocând penele de curent care i-au lovit statul natal.

Cel care a fost poreclit la un moment dat "'Lyin' Ted" (Ted Mincinosul) de Donald Trump, a căpătat un nou supranume pe Twitter - 'Flyin' Ted' (Ted Zburătorul).

Într-un interviu acordat luni unui post de radio, Cruz i-a avertizat pe locuitorii din statul său în privinţa gravelor fenomenelor meteorologice care urmau să se producă, subliniind că ele s-ar putea solda cu numeroase victime.

"Nu vă asumaţi niciun risc. Asiguraţi-vă că familia este la adăpost, nu vă părăsiţi casa şi aveţi grijă de copii voştri", a declarat el atunci.

Aproape 700.000 de gospodării şi companii au rămas fără electricitate joi dimineaţă în Texas, unde temperaturile polare au provocat o creştere spectaculoasă a consumului de electricitate.

Pe întreg teritoriul SUA, furtuna a provocat moartea a cel puţin treizeci de persoane.

Candidat în cadrul alegerilor primare republicane pentru Casa Albă în 2016, Ted Cruz este deseori menţionat drept posibil candidat al "Grand Old Party" în 2024.

Ales pentru prima dată în Senat în 2012, el a fost reales la limită în 2018 în faţa lui Beto O'Rourke, pe atunci figură în ascensiune a Partidului Democrat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...